torsdag den 18. december 2014

Helt igennem rene varer, når navnet er Herbal Salvation


Herbal Salvation! Måske kender du det ikke, for det er et ganske lille københavnsk firma, der har til huse på Amager. Det drives af Ria, som selv har hænderne nede i alle de produkter, de laver lige fra olier, salver til forskellige former for kropssmør og creme, alt økologisk og/eller wildcrafted.
Og det er værd at kende! Absolut rent og jeg får næsten hver gang, jeg smører noget på min hud fornemmelsen af, at huden bare siger uhmmm og TAK, hvis den kunne! Så det vil jeg hermed give videre - og TAK til Ria for alle de skønne produkter, som jeg efterhånden er blevet helt afhængig af!

Ria, som ejer Herbal Salvation, er uddannet sygeplejerske, phytoterapeut og har studeret traditionel urtemedicin i New York, så hun ved, hvad hun har med at gøre. Både når hun går på jagt efter urter i naturen og når hun sammensætter og blander sine salver. Der naturligvis alle er fri for skadelig kemi, parabener og alt andet skidt. Til gengæld er de så rene, som de kan blive!


Vi kender tilfældigvis Ria, både fordi hun har arbejdet her en overgang og fordi vi har børn på samme skole. Alligevel var jeg lidt tøvende, da jeg første gang skulle prøve et af hendes produkter. Ville jeg komme til at lugte af mælkebøtter og gulerod??

For godt nok fik jeg fra en tidlig alder parfume-allergi og har derfor været vant til kun at bruge økologisk mærker som Dr. Hauschka, Weleda og Jurlique, men da de fleste af Herbal Salvations produkter ikke har æteriske olier eller andre duftstoffer tilsat, dufter de udelukkende af det, der er i!

Men det er milde og rene dufte og vild gulerod (som er en urt med små hvide blomster og ikke de gulerødder vi spiser) dufter faktisk ganske godt!

Samtidig er det dybt fascinerende at produkterne kun indeholder mellem 3 og 6 ingredienser i stedet for halve sider, hvor man selv hos de økologiske mærker ikke kender halvdelen af ordene. For lyder det ikke lækkert med indhold som: morgenfrue, mandelolie, jojoba, sheabutter, kakaosmør og solsikke!

Alt sammen (næsten) noget, der lyder som om, man kan putte det i munden og når nu huden er det største område på kroppen og optager det vi putter på det, så er jeg i hvert fald glad for at det er ovenstående, jeg nærer min hud med.

Som sagt takker min hud kun ja og ja og ja, så jeg kan næsten ikke få hænderne ned over de skønne og rene produkter fra Herbal Salvation.

Hos Purløg & Persille kan du få et lille udvalg af ansigts- og kropspleje fra Herbal Salvation. Ria har slet og ret udvalgt de produkter, hun synes passer bedst ind i vores sortiment og bedst ind til gravide, nybagte mødre og babyer. Heldigvis er det sådan, at langt de fleste produkter har mange anvendelsesmuligheder og også kan bruges af ALLE andre i familien også af ikke-gravide!

De produkter vi fører er som sagt alle milde og UDEN æteriske olier, så de er så rene som overhovedet muligt for ethvert liv, nyt som gammelt:


Herover er eksempler på 3 produkter fra Herbal Salvation, der alle kan bruges af både mor og barn (m.fl) og som er enkle og rene og økologiske/wildcraftede (samlet vildt i naturlige omgivelser).

Øverste:
Raw Coconut Balm, der er en rå og uraffineret kokosolie blandet med sheasmør, kakaosmør, mandelolie og jojobaolie. Den er hård i glaskrukken, men smelter med det samme, du tager den op imellem fingrene. Den er selvfølgelig ekstra god til gravide maver og for lår mod strækmærker.
Kokos-balsamen er også ekstra god ved babymassage og så er den generelt god til tør hud og til hud, der trænger til fugt og pleje.

Midterst:
Calendula olie i skøn forening af økologiske morgenfrueblomster, mandelolie, jojoba og solsikke! Det kan da ikke være andet end godt at putte på huden? Og det er det i hvert fald også.
F.eks. er den rigtig god til maveskindet, hvis du er gravid. Den er generelt god til sensitiv, tør og irriteret hud for alle voksne og så er den fantastisk at putte i et bad til baby i stedet for sæbe. Den er også god til babymassage og ved bleskift.

Nederst:
Honey-Propolis Rescue Balm er en mindre glaskrukke fyldt med plejende honning og propolis i økologisk olivenolie. Det er en af den slags salver, der næsten kan bruges til alt og ikke for ingenting hedder Rescue Balm. Brug den i al slags vind og vejr og ikke mindst til røde og tørre børne-vinterkinder, til tørre læber, ømme brystvorter, rifter og skrammer eller til røde numser. Den er også godt til tørre pletter på hænderne mmm og er genial at have med på farten.

For alle olier og øvrig pleje gælder det, at det er godt at påføre på huden, mens den stadig er fugtig efter feks et bad, da det binder fugten og hurtigt absorberes ind i huden og holder den elastisk i lang tid efter!

Vi har også enkelte produkter, der mere er målrettet mor:
Feks denne vidunderlig antioxidante wild carrot ansigtsolie! Den er simpelt hen vidunderlig. Ryger lige ind i huden og giver god elasticitet og en smidig hud. Vild gulerød er i folkemunde et middel, der beskytter hudens ungdommelighed og som oven i købet giver en frisk og strålende hud. Samtidig beskytter det mod vind, vejr, ælde og man kan tilføje forurening, så det er virkelig en vidundersag :-)


Så er der min egen favorit: Hyldeblomst krops smør:
Den er bare god for alt og jeg bruger den selv både til fødder, krop og smører resterne i håret. Kan bruges af alt og alle og er bare god!

Herbal Salvation laver også mere 'medicinske' salver som denne vejbred salve. En helt lille glaskrukke, der er let at have med sig. Vejbred salve er en yderst helende salve, der både er kølende og kløstillende og derfor bla god til irriteret hud, til myggestik, der klør, meget røde numser, sprukne læber eller for meget sol om sommeren. Og så er den økologisk og af vildtvoksende ingredienser.
Sidst men ikke mindst er Herbal Salvation et lokalt firma. I hvert fald for mig her på Amager :-) Godt nok får Ria olier, sheabutter mm fra bla lande i Afrika, men alt hun får derfra er fra små økologiske og fairtrade familie-landbrug. Herhjemme har Ria også familie og jeg har fundet et foto, hvor hendes søn måske er ved at blive oplært? Ser i hvert fald ud til, at han er en god hjælp for mor!
Får du lyst til at prøve produkterne beskrevet ovenfor kan du købe dem hos Purløg & Persille. Og de får vitterligt vores varmeste anbefalinger! Har du spørgsmål, er du også velkommen til at henvende dig og ellers finder du produkterne fra Herbal Salvation HER!

Rene, naturlige produkter, der er gode for huden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar