onsdag den 15. april 2015

Redebyggeri!

 
Det er ikke unormalt, at kvinder forbereder sig på barnet, der skal komme. For hvem vil ikke sit lille nyfødte barn det bedste!? Redebyggeri, med andre ord! Og nu er det jo ikke kun i menneskeverdenen, vi dyrker 'redebyggeri', det har jeg et lille sjovt eksempel på her! Vi har nemlig fået besøg på vores altan:
 
 
Vi blev godt nok lidt overraskede, da vi en dag sidst i marts hørte et noget højere 'bump' ude fra vores altan og kiggede ud. Og der sad de, and og andrik og kiggede undersøgende på vores planter, potter og krukker. Så nøje, at de ikke en gang bemærkede os!
 
Fru and valgte sig en kasse fra Årstiderne, vi sidste år havde jordbær i - og den er nu blevet redekasse! I starten kom hun kun hver morgen, lagde æg og gravede dem ned og fløj igen. Da der så åbenbart var æg nok, blev reden også dækket med de blødest dun og nu ligger hun der døgnet rundt!
 
Med få undtagelser, hvor hun formentlig er ude og finde sig lidt mad! Min kloge mand har fortalt mig, at fugle først begynder at ruge, når alle æggene er lagt, så de klækker samtidig. Det er selvfølgelig logik, men det havde jeg aldrig tænkt over!
 
Og jeg glæder mig nu bare super meget til at se, at der en dag er fyldt med små, søde ællinger på vores altan, som vi selvfølgelig må hjælpe ned, det bliver spændende!
 
Går du som vores fru and og er i redebygger-humør, så er der selvfølgelig nok at købe ind til baby og til børneværelset. Men glem ikke dig selv! Husk, at det er vigtigt feks med en god amme bh og at kunne sidde godt, når du skal amme, det kan en ammepude hjælpe med!
 
Derfor har vi samlet et lille udvalg til inspiration til redebyggeri for mor:
 
 
 
 
Det er alfa omega med en eller flere gode amme bh'er. I den første tid efter fødslen er det vigtig at bruge en blød og behagelig bh, så kan du altid vælge nogle mere faste og formede, når der er kommet rigtig godt gang i din amning. Det kunne være den helt bløde fra Carriwell eller en af Amoralias.
 

 
 

En ammepude med god støtte er også et MUST, så du så vidt som muligt kan undgå spændinger i skuldre og nakke. Ammepuderne fra Cam Cam er super støttende og anbefales af vores fysioterapeuter her i Kigkurren. Betrækket er Gots-certificeret økologisk og selve puden er fra Fossflakes.
 
 
Det kan også være, du skal tænke lidt over belysningen. At du har et sted, du kan sidde, hvor lyset ikke er alt for skarpt, men giver en rolig og behagelig atmosfære, som feks vores flotte vintage-lamper fra Inke gør :-)
 
 
 
 
Vil du have et blødt og varmt tæppe, der altid kan lægges over enten dit barn eller dig selv, hvis det er køligt, så kan vi kun på det varmeste anbefale de mange flotte tæpper fra Fabulous Goose. De laver mange flotte, her kun et lille bitte udvalg:
 

 

 
 
En god salve til ømme brystvorter og i øvrigt til alt andet, kan også være en fordel at have ved hånden, feks denne Rescue Balm med honning og propolis fra Herbal Salvation:
 
 
 
 
Og når jeg nu er ved bryster, så er det selvfølgelig også vigtigt med nogle ammeindlæg - jeg selv foretrak, at de var i uld, så jeg var så sikker som muligt på at undgå brystbetændelse, men det er der jo mange holdninger til. Men nogen, der i hvert fald er gode, er disse fra Imse Vimse i uld og silke:
 
 
Ja, der er selvfølgelig nok, man kan bruge penge på, når man bliver forældre! Her er det redebyggeri med dig, som mor, i fokus - men det kan da godt være, at der senere sniger sig et indlæg ind om babyværelset med noget af alt det dejlige sengetøj, sengerande og andet lækkert, der findes :-)
 
God fornøjelse med redebyggeriet og husk at slappe af og tag en dejlig, forkælende og forfriskende drink ind i mellem, har set, at Brugsen har fået en økologisk citron/ingefær saft, den må bestemt gøre godt!
 
 
 
 
Når reden er bygget og barnet er kommet, kan en god ammete selvfølgelig gøre godt, et indlæg om det kommer senere :-)
 
 
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar