onsdag den 27. april 2016

Hvorfor ammetøj?


Har lige siddet i en mindre forsamling af kvinder, der selv er mødre, der har ammet i ammetøj og stadig beskæftiger sig med ammetøj professionelt. Vi kom ind på det overraskende i, at vi oplever, der stadig er mange, der faktisk ikke kender til ammetøj. Og hvor mange vi rent faktisk ser rundt omkring amme UDEN at bruge ammetøj og have en ammebluse eller en ammekjole på!
 
Vi var enige om, at det var en synd og skam. For har man først prøvet noget velfungerende ammetøj, så er der ingen vej tilbage, så føles det næsten som den mest geniale opfindelse, der er gjort.
 
For det er vitterligt let at bruge en ammefunktion i et stykke tøj, der ellers ser ud som helt 'normalt' tøj. Og hvor er det da befriende dejligt, at du ikke blotter dig selv og skulle tænke over forstokkede blikke, når du er ude. Lige som det er vidunderligt ikke at blive kold og flashe hele dit bryst og evt en stadig lidt for stor mave. Jo, jeg kan kun være begejstret for ammetøj og har i de knap 3 år jeg selv har ammet nydt at kunne amme ude, på rejse, til fest, på café mm uden at skulle tænke over kulde, træk og i mine øjne forstokkede mennesker!
 
Har så først her i skrivende stund opdaget, at der rent faktisk ikke er ret mange ammetøjs-firmaer, der tager billeder med ammetøjet i funktion, så det måske er svært at få et indtryk af, hvor godt det fungerer, hvis ikke man kender det. Jeg har dog fundet et par billeder, hvor du måske kan få en fornemmelse af hvor diskret, amningen faktisk bliver i ammetøj:
 
 
 
Herover er det bluser fra Vija-Design i Canada, der ud over at være ammebluse også kan bruges som viklebluser. Endnu en genial opfindelse, men det er en helt anden snak!
 
Herunder er det udgåede (gamle) modeller fra et engelsk firma, der hed Peaks of London, der desværre ikke eksisterer mere. Men uanset mærke, så går det for alle designere ud på at gøre amningen så diskret som muligt ved at man på en eller anden måde kan skille noget overlappende stof fra hinanden og dermed få en større eller mindre åbning ind til brystet.
 
Peaks of London var ekstremt sofistikerede i deres måde at designe ammefunktioner på, det kunne vitterligt ikke ses på tøjet, at det kunne bruges til amning, men det kan du stadig finde en del mærker, der gør det i. Feks franske Pomkin og Mothers en Vogue for blot at nævne to mærker.
 

 
 
 
 
Men altså - det er ikke bare et barn, der bliver holdt op for at illustrere en amning, børnene bliver ammet rigtigt på samtlige fotos og uanset om modellen har en ammekjole eller en ammebluse på!
 
Håber, det giver mening og du kan se, at det altså ER langt nemmere og mere behageligt at amme iført ammetøj end uden - og at du finder dig noget, du kan lide.
 
Jeg har ikke skrevet dette indlæg for at reklamere for min butik - føl dig fri til at købe dit ammetøj, hvor du vil, men er du ammende, så gør dig selv den tjeneste og PRØV det!
 
For helt ærligt! Livet bliver bare meget lettere, når du er nybagt mor og amningen vel og mærket fungerer, hvis du bruger ammetøj. Og der er helt ærligt nok at tænke på i den tid, så hvorfor ikke bare gøre den del let, ubesværet og ubekymret?
 
Specielt når der til stadighed ind i mellem findes mennesker, der ikke bryder sig om amning på visse caféer mm. Iført ammetøj kan det stort set ikke ses, om dit barn ligger og sover din favn eller spiser af den gode mælk!
 
Specielt også, når udvalget af ammevenligt tøj nu blevet så stort og med den ene mere geniale løsning end den anden. Du kan stort set få alt nu om dage: Billigt ammetøj, hverdags og basis ammebluser og kjoler, festkjoler med ammefunktion, ja sågar brudekjoler med ammefunktion, så du kan blive gift også efter du har født! Der er masser af økologisk ammetøj og bæredygtigt ammetøj, så der er for enhver smag og til enhver anledning! Også til sport og yoga, badetøj med ammefunktion, så der er ingen undskyldning! Rigtig rigtig god fornøjelse med det!
 
Har du spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at spørge os til råds!
 
Eller komme forbi og kigge på sagerne i Kigkurren 8 F, hvor vi har et Showroom, der er åbent hver tirsdag og torsdag kl. 13 - 18.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar