mandag den 29. oktober 2018

En bæredygtig fremtid


Lidt om Purløg & Persille på vej til en bæredygtig fremtid...

Purløg & Persille har eksisteret i 12 år, vi fyldte nemlig 12 i september måned 2018. Fødselsdag eller ej, så reflekterer vi jævnligt over livet i det hele taget, over butikslivet og over de varer, vi har i butikken. Og de skal fremover være økologiske og bæredygtige! Simpelt hen fordi vi synes, det er det eneste rigtige! Har læst, hørt og set meget om vores verden, miljøet, global opvarmning og mennesker, der arbejder under dårlige forhold mm og der er alt for mange ting, der ikke ser spor godt ud i den konventionelle tøjindustri. Det vil vi gerne være med til at ændre på - derfor vores kommende bæredygtige valg og forretning :-)Elsker dette citat fra den amerikanske antropolog Magaret Mead!


Det tager bare sin tid at få alt bæredygtigt og det er svært, når man har besluttet sig. For vi vil helst bare i gang og være 100% bæredygtige med det samme! Vi har altid haft meget økologisk og bæredygtigt tøj i butikken, da vi altid har haft et bankende hjerte for økologi og bæredygtighed. Mærker som Boob Design, Cam Cam, Engel, fabelab, froy & dind, Herbal Salvation, Konges Sløjd, Liewood, Love Milk, Miss Green, Serendipity Organics, the Organic Company, Underprotection og Önling er nogle af de mærker til voksne og børn, som vi har haft og har på hylderne. Og de giver os allerede meget glæde!

Men når vi runder årsskiftet og skriver år 2019 får vi endnu flere bæredygtige mærker ind, der udelukkende laver bæredygtigt mode og tøj til kvinder - og det glæder vi os til som små børn. Vi vil selvfølgelig gerne nævne dem her - og også gerne gå i dybden med hvert enkelt mærke, men det kommer til at ske lidt efter lidt i selvstændige blogindlæg. De mærker, vi glæder os til at præsentere i det nye år er: Amov Apparel, Bibico, Bleed Clothing, Elodiee Organic one-pieces, Jan 'n June, Lanius og Schulz by Crowd.


Nogle af vores nye mærker - forår 2019

Vi kaster os ud i det blå bla med Gots-certificerede Bleed Clothing på hylderne!

Og trendy Jan 'n June :-)


Du har altså noget at se frem til, hvis du også går op i bæredygtighed eller bare er en smule nysgerrig på bæredygtigt og økologisk tøj. Tager vi eksempelvis et mærke som Lanius, så er det et tysk mærke, der har eksisteret i næsten 20 år og har de smukkeste og lækreste bæredygtige textiler og designs. De har med andre ord været frontløbere og du tænker ikke som sådan over at deres tøj er bæredygtigt - det er først og fremmest bare lækkert!

Når man får øje på mærker som Lanius og for alvor opdager, hvor lækkert økologisk og bæredytigt tøj rent faktisk kan være, så er det ikke til at forstå, at ikke alle mærker inden for tøjindustrien træffer bæredygtige valg, når de vælger textil til deres kollektioner. For Lanius er et godt eksempel på, at det er muligt at designe lækker og luksuriøs bæredygtig mode, man kan glæde sig ekstra meget over, fordi den også er god for jord og menneske!


Lanius til fair fashion event i Berlin

Teaser på forårskollektionen fra Lanius

Mere bæredygtigt tøj fra Lanius, der kommer i det nye år

Bukser i bla hamp - et bæredygtigt materiale, der er super lækkert!


Lige nu har vi mærker i butikken, der kun er delvist bæredygtige eller slet ikke er det. Nogen af dem kommer vi derfor til at sige farvel til - andre beholder vi lidt endnu. Det gælder feks. Seraphine, der designer vente- & ammetøj. Vente- & ammetøj har vi naturligvis bæredygtigt fra Boob Design, Love Milk og Milker, men Seraphine er indtil videre de eneste, der laver brudekjoler og 'rigtige' festkjoler, der er møntet på graviditet og amning, ligesom de laver helt enestående bærejakker. Det er noget, vi ved, I er mange, der er glade for, at I kan få i butikken, derfor beholder vi det naturligvis indtil vi finder et bæredygtigt alternativ, hvis det skulle ske, men det håber vi!

Der er også et område som undertøj og amme bh'er. Der findes heldigvis flere økologiske og bæredygtige amme bh'er fra Boob Design og Underprotection - men fælles for dem alle er, at de ikke går højere op i størrelsen end til omkring en F-skål. Bæredygtige bh'er findes simpelt hen ikke større (hverken almindelige eller til amning), eller rettere, vi er ikke stødt på dem endnu. Det er et problem, når vi gerne vil hjælpe dem af jer, der har en barm større en F! Derfor beholder vi de større bh'er fra Cake i sortimentet. Cake er nemlig eksperter i at lave bh'er, der går helt op i en K-skål og samtidig har støtte og hold! Hurra for det! Og så vil jeg blive ved med at punke dem for at finde bæredygtige materialer at lave dem i! Lad os se, om ikke en dag de lytter. De er i hvert fald lydhøre og selv interesserede, de vil bare være sikre på kvaliteten, før de kaster sig ud i det.


Her en af de bæredygtige trøjer fra Serendipity, vi har i butikken nu :-)

Har også denne skønne økologiske taske fra Liewood og bæredygtig, vegansk kjole fra Miss Green

Samt flot leo-strik fra Underprotection :-)


For jo, det er desværre sandt, at tøjindustrien er rigtig slem til at svine. Det er næsten ikke til at tro, at noget så 'uskyldigt' og tilforladeligt og rigtig dejligt som tøj kan være med til at ødelægge og svine så meget - det føles jo ganske harmløst og er bare noget, vi tager på :-) Elsker at have på! Viser, hvem vi er med. Skaber identitet. Nyder. Får varme i. Hygger i. Gør os flotte i. Går til fest i. Bliver gift i. Klæder vores børn i.

Men det er desværre sandt, at tøjindustrien ikke er så uskyldig, når det kommer til forurening mm! Det er på tide at være med til at gøre verden bedre igen og i virkeligheden er det dig og mig, der kan vælge mere bevidst, hvad vi vil klæde os i af tøj og ved bæredygtige valg tage et lille skridt for vores jord, klode, planter, dyr og mennesker, for dig og mig 💓 💟 💚 💞 💓 :-)

Vi håber, du vil være med på vores rejse :-)
Vi er SÅ klar og glæder os!


Eller kom forbi vores lille butik i Kigkurren 8F (i gården) på Islands Brygge, hvis du vil se og føle - vi holder åbent tirsdag & torsdag kl. 13 - 18 😍


Ingen kommentarer:

Send en kommentar