onsdag den 14. november 2018

Jan 'n June - det lækreste bæredygtige modetøj fra Hamburg

 

Jan 'n June! Måske et mærke du kender, måske ikke, for det er endnu ikke så kendt i Danmark. Men bare vent, Jan 'n June designer det lækreste bæredygtige tøj til kvinde, så du har noget at glæde dig til, hvis du er til mode og bæredygtighed!


Minimalistisk, fashion, enkelt, mode, trendy, feminint - ja, der er masser af ord, der falder en i tankerne, når man støder på Jan 'n Junes bæredygtige tøj. Faktisk en hel del mere og andet end bæredygtighed og økologi! Jeg vil ikke være herre over, om det er skidt eller godt, faktum er, at den æra, hvor økologisk og bæredygtigt tøj lignede en god gang flower power er forbi! Der er masser af kant og sofistikerede detaljer i designs'ne fra Jan 'n June - tjek selv:

Tøjet ovenfor er altsammen fra Jan 'n Junes efterårs- og vinterkollektion 2018. Den har vi desværre ikke i butikken! Vi får først Jan 'n June på hylderne i det tidlige forår 2019 og det glæder vi os helt utrolig meget til! Deres tøj er nemlig tjekket og lækkert og du kan klæde dig med stil og samtidig passe på dig selv og kloden.

Jan 'n June er to unge kvinder fra Hamburg. Man kunne måske fristes til at tro, at de hedder noget i stil med Jan/Janne og June eller noget i den stil, men det gør de ikke. De hedder Anna og Juliana. Firmanavnet har dog hold i noget virkeligt, nemlig at de er født i henholdsvis januar og juni - og det er altså her hemmeligheden bag deres navn skal findes og ikke i deres personlige navne :-)

Anna og Juliana har begge en passion for mode OG for vores planet. Og fra start har de været klar over, at de ikke kunne lave noget som helst, der gik ud over noget andet. Det gør konventionelt fremstillet tøj jo desværre, derfor var det også helt klart, at det skulle være økologisk og bæredygtigt tøj - og det er det, du finder hos Jan 'n June.

Faktisk er Jan 'n June startet via Crowdfunding og deres første kollektion så dagens lys i foråret 2015. Den hed Supergirl - et ganske passende navn, synes jeg :-) Heldigvis er det blevet til mere end den og Jan 'n June er vel ved at være etablerede indenfor bæredygtig mode, i hvert fald i Tyskland.

Du får lige et glimt af Jan 'n Junes forårskollektion, så du ved, hvad du har at glæde dig til :-) :

Jan 'n June har flere bæredygtige materialer i spil i deres kollektioner - ud over naturligvis økologisk bomuld og recycled bomuld. De bruger en del recycled polyester og econyl, men også økologisk hør og Lenzing Tencel® - et super blødt, behageligt og lækkert alternativ til viskose! En ting Jan 'n June konsekvent ikke bruger til deres tøj er animalske 'ingredienser' som uld, silke og skind. Det betyder, at deres tøj er vegansk. Faktisk vandt Jan 'n June også PETA ‘Vegan Fashion Award 2015‘ i kategorien 'Best Designer' i 2015.

Jan 'n June får alt deres tøj syet i Polen i en familiedrevet virksomhed. Tyskland og Polen er som bekendt naboer og de har lagt produktionen der, så de kan have en nær kontakt med produktionen. Du finder faktisk en QR-kode i hvert enkelt stykke tøj, så du kan spore produktionskæden hele vejen for det enkelte stykke tøj. Det skal dog bemærkes, at Jan 'n June endnu ikke selv er eksempelvis Gots-certificeret som firma, men det er noget, de arbejder på.


Ud over at sige: #byebyefastfashion har Jan 'n June også et andet motto at leve op til: Fashionable - Affordable - Sustainable. (Fashionabelt, til at betale og bæredygtigt). Det kan vi lide - håber også du kan - både nu, og når du kan shoppe det hos os i 2019 :-)

Til den tid, vil du naturligvis både kunne købe det på webshoppen, men også altid komme forbi vores butik på Islands Brygge og se og prøve det der :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar