torsdag den 10. januar 2019

Grobund, et bæredygtigt dansk mærke med lækkert økologisk tøj til kvinder

Grobund, et godt bæredygtigt og økologisk mærke som alternativ til fast fashion!


Vi har netop budt et nyt dansk mærke, nemlig Grobund, velkommen til 'familien' (læs butikken). Et af de danske mærker, der ud over mode og tøj elsker bæredygtighed og økologi, natur og menneske. Derfor har Grobund fra deres spæde start truffet det valg udelukkende at lave bæredygtigt tøj og at blive Gots-certificeret. Gots (Global Organic Textile Standard) anses for at være den højeste standard inden for økologi og den sikrer at alle led i produktionskæden er i orden. Både for menneske og natur!

Og hvad er så Grobund for et mærke? Jo, ud over at være historien om to søstre i Viborg, der sammen har startet virksomheden ud fra visionen om at designe bæredygtig og økologisk slow fashion for at give hver enkelt af os et alternativ til fast fashion og dens skyggefulde bagside, så er det selvfølgelig en masse fint og dejligt økologisk tøj. Bla skønne, bløde økologiske kjoler:Grobunds økologiske kjole - den med detaljen - i sort


Grobunds økologiske kjole - den med detaljen - i blå

Grobunds økologiske kjole - den med detaljen - i brændt henna


Grobund kæler meget for detaljerne, så selvom deres styles er ganske enkle og tidsløse, pynter de dem altid med en kærlig lille detalje, der gør en forskel. På kjolen ovenfor - den med detaljen i 3 forskellige farver - er det ærmet, Grobund har tryllet lidt med og givet en detaljeret rynkeeffekt, der nok skal blive bemærket :-)

Kjolerne ovenfor er alle lavet i en super blød og behagelig økologisk bomulds-jersey i høj kvalitet og når den er bedst. Det er derfor en fornøjelse at trække i kjolerne - og selvom der efterhånden findes mange lækre bæredygtige tekstiler, så går man aldrig af vejen for en god åndbar bomuldskvalitet, der kan bruges i al slags vejr og altid er behagelig!

Kjolerne er, som du forhåbentlig kan se, også ganske klassiske og tidsløse i designet, hvilket betyder, at de ikke sådan lige 'går af mode', men altid kan bruges. Det kan de faktisk også uanset sæson og årstid, for godt nok findes der ikke noget bedre end at gå i kjole med bare ben og tæer i sommersandaler - og hertil egner disse kjoler sig naturligvis også helt fortrinligt - men de kan også sagtens bruges med strømper og cardigan, når det er koldt. Eller er du frisk på lidt sjov, kan du også ved vintertid give kjolen lange ærmer med en af Grobunds skjorter, dem finder du nedenfor.


 
Skjorterne herover er den samme - det er Grobunds skjorte - den med høj krave og blomsterSkjorten - den med blomster, fra Grobund og naturligvis økologiskHer er Grobunds flotte prikkede skjorte.


Grobunds dejlige økologiske skjorter er alle florlette i vævningen, bløde og vidunderlige at have på. Med smukke blomster eller sjove prikker, der kan styles både festligt, klassisk (med en blazer over) og mere finurligt og alle bruges uanset årstid. Print og farver kan nemlig gå året rundt og den tynde, lette vævning gør, at skjorterne ikke fylder meget, hvis du bedst kan lide at have dem nede i bukser og nederdele, men de fylder heller ikke meget under en kjole eller en trøje, så du har altid god bevægelsesfrihed! Vi synes, det er nogle helt igennem fine skjorter, Grobund har designet!

For os er Grobund endnu et bevis på, at der kan skabes økologisk og bæredygtigt tøj til kvinder
uden at det har nævneværdige omkostninger for natur, dyr og menneske. Hvis et mærke oven i købet vælger at blive Gots-certificeret og betale, hvad det koster, så kan du føle dig endnu mere tryg i dit valg, for alle led bliver jævnligt kontrolleret. Og der stilles som nævnt krav til alle led fra såning af frø til færdigt produkt. Alt skal være økologisk og uden påvirkning (så vidt muligt) for miljøet og alle ansatte skal behandles fair, ordentligt og betales en ordentlig løn. Køber du tøj fra Grobund, er du altså med til at vende den dårlige spiral, der er inden for tøjbranchen. Grobunds og andre mærker, der designer bæredygtigt tøj og mode gør det nemlig med respekt og værdighed.
 
Dette var en lille introduktion til Grobund og deres dejlige bæredygtige, økologiske tøj, der altså alt sammen er Gots-certificeret. Vil du vide mere, kan du læse mere om Grobund på vores hjemmeside og du er naturligvis altid velkommen til at stille spørgsmål. Eller komme forbi os på Bryggen for at se tøjet rigtigt :-)

Du finder os i gården i Kigkurren 8F og vi har åbent 2 x ugentligt:
Tirsdag & Torsdag kl. 13 - 18Ingen kommentarer:

Send en kommentar