torsdag den 9. maj 2019

Kan man få flot bæredygtigt & økologisk ventetøj?JA, da!

Spørger du os, er svaret i hvert fald helt klart! Økologisk ventetøj er i vores øjne noget nær det eneste rigtige - uden at vi vil være religiøse omkring det! Og der er bestemt rigtig meget flot bæredygtigt og økologisk ventetøj! Både til hverdag og til fest. Og meget af det vente- & ammetøj, der designes nu til dags kan selvfølgelig også bruges som helt almindeligt tøj og i mange år. Så det er win win for alle - både dig selv, dit barn og dets fremtid, moder jord og natur og for de mennesker, der laver det. Så er der da ikke så meget at betænke sig over, er der?

Vi har haft masser af dejlig bæredygtig og økologisk ventetøj såvel som ammetøj og helt almindeligt tøj i butikken i mange år. Hvis du søger i arkiverne her på bloggen, finder du indlæg tilbage fra bloggens start i 2013, der omhandler økologisk ventetøj. Og vi synes stadig, det er lige så vigtigt med økologi & bæredygtighed, som vi syntes dengang - måske endda endnu vigtigere nu!

Der bliver snakket mere og mere om miljø, global opvarmning, plast og vi er vel efterhånden alle sammen klar over, at det er på tide at stoppe op og gøre noget ved det. Og at vi selv via vores køb og handlinger kan gøre en smule. Naturligvis også købe mindre, for der er stor overproduktion og specielt i vores del af verden også overforbrug. Og tøj, uanset med funktion eller ej, og hele den konventionelle tøjindustri ligger desværre højt på listen over forurenende industrier!

Når du køber en bæredygtig eller økologisk kjole eksempelvis, er det min påstand, at du også bliver gladere for den end ved at købe en ikke-økologisk kjole. Det gælder for så vidt både ventekjoler, ammekjoler og almindelige kjoler. Sådan har jeg det i hvert fald selv. Og grunden er nok, at jeg ved, kjolen er blevet lavet med et så lille aftryk på miljøet som muligt, at den af en eller anden mærkelig grund også bare føles langt, langt lækrere og bedre mod huden. Jeg ved også, at den er fremstillet under ordentlige forhold, for det er et andet emne, der kan tales meget om - ordentlige forhold og løn er ikke altid en selvfølgle, desværre, i tøjindustrien. Men hos Gots-certificerede mærker som feks vores svenske Boob Design er det naturligvis en selvfølge, at alle skal behandles fair. Og Gots-certificeringen dækker også over social ansvarlighed og en løn, der er til at leve af.
Bæredygtig kjole med multifunktion fra Boob Design. Lækker og blød!


Økologisk ventetøj - her en basisbluse, der kan bruges til det hele.


Igen Boob Design og lækkert bæredygtigt & økologisk ventetøj mm


Easy Pants - et par bæredygtige ventebukser, som mange ikke-gravide også køber og elsker!

Smuk økologisk ventekjole & ammekjole i ét fra Boob Design


Lækreste maxikjole, der bestemt er en sommerfest værdig!


Når du er gravid og ammer, tænker du formentlig mere over, hvad du udsætter din hud og dig selv for, med tanke på, at noget af det du indtager og optager ryger videre til dit barn. Og vores børn vil vi jo alle det absolut bedste. Huden er vores største organ og optager det, vi putter på, derfor gælder det også om at have tøj på, der er rent og godt - med andre ord økologisk og bæredygtigt :-)

Inden for ventetøj og ammetøj findes der ikke så mange mærker, der laver deres tøj bæredygtigt. Det svenske mærke Boob Design går dog all in og har altid været nogen af dem, der har været længst fremme, når det kommer til bæredygtigt og økologisk ventetøj & ammetøj. Det er et mærke, vi kender rigtig godt, fordi vi har haft dem mere end 12 år i butikken - det var faktisk et af de mærker, vi startede med - og vi har altid været rigtig glade for dem. Og har kunnet konstatere, at deres tøj virkelig er i god kvalitet, for det er yderst få reklamationer, vi får! Vi bruger det også selv, selvom vi ikke længere er gravide eller ammer - af den simple grund, at vi elsker det og det altid er lækkert og vidunderlig skønt at hoppe i!

Boob Design er Gots-certificeret. Det betyder, at alt gennem hele processen fra bonde til færdigt produkt, fra såning til syning, farvning og transport skal være økologisk og godt for miljøet. Det betyder også, at alle ansatte har rettigheder og får en leveværdig løn. Gots-certificeringen anses for den højeste inden for økologi og du kan føle dig tryg, hvis et mærke er Gots-certificeret.


Boob Design laver ikke kun økologisk ventetøj i økologisk bomuld, men også masser af bæredygtigt tøj, for når det samlede regnskab gøres op, er der også andre materialer end bomuld, der er 'godt' for miljøet. Og ikke bruger så meget vand (hvad angår vandforbrug, skal det lige indskydes, at økologisk bomuld bruger 91% mindre vand end konventionel bomuld!). Boob Design er eksempelvis store fan af lyocell, som de bruger rigtig meget. Det er da også et materiale, der er helt utroligt blødt og lækkert, så det kan jeg godt forstå, de bruger. Og så bruger de Q-nova® og ECONYL® til deres undertøj og badetøj mm. Materialer lavet af bla gamle fiskenet, der er recycled til brugbart textil.Økologisk bomuldEukalyptus, der bruges til det bløde lyocell/tencelRecycled polyamid fra affald fra havet mm. Bruges bla til badetøjEn af Boob Designs dejlige badedragter i ECONYL® til både gravid og amning.


Hvorfor gå på kompromis med tøj, miljø og meget andet, når man er gravid? Det spørgsmål hører vi heldigvis flere og flere stille og vi er glade for at kunne tilbyde ovenstående og meget, meget mere bæredygtigt og økologisk ventetøj & ammetøj samt et voksende udvalg af almindeligt, men stadig bæredygtigt tøj hos Purløg & Persille. Det var vi for 13 år siden og det er vi stadig i dag :-)

Vil du se tøjet fysisk, er du altid velkommen forbi i Kigkurren 8F på Islands Brygge.
Vi har fast åbent tirsdag & torsdag kl. 13 - 18


Ingen kommentarer:

Send en kommentar