torsdag den 5. marts 2020

All purpose bag og Bedst i Test karklude fra The Organic Company


Bæredygtig livsstil, det er nemt at gøre en forskel :-)

Du behøver ikke at flytte ud i skoven og leve livet afsondret for omverdenen for at leve mere bæredygtigt. Der findes masser af små ting, du kan bruge og gøre i din hverdag. Små ting, der gør en forskel og som samtidig bringer glæde :-)

Vi er i hvert fald selv begejstrede over mange små ting, der giver følelsen af at gøre en forskel. Har over de sidste par år testet flere ting af, som vi har været så glade for, at du nu finder dem i butikken! Fordi de er dejlige i hverdagen og fordi de gør en forskel.

Tag feks. de økologiske karklude og stofposer fra The Organic Company. Karkludene erstatter de kulørte, der i mange tilfælde indeholder mikroplast og på et tidspunkt skal kasseres. Det skal de økologiske ikke, de holder i mange, mange år - og har desuden vundet Bedst i Test i Politiken :-)

Med en flot og dejlig karklud i huset kan du også finde på mange andre ting, den kan bruges til. Feks som 'serviet' i brødkurven. Eller en pæn serviet på tallerkenen. Ud over at du naturligvis kan bruge den som vaskeklud eller til små fingre ved spisebordet i stedet for servietter. Find selv på meget mere :-)
Stofposerne Food Bag og All Purpose Bag ligeledes fra The Organic Company har overrasket mig, for jeg bruger dem bla til madpakker, frugt og andet godt og føler hver gang, at her sparer jeg en pose i plast. Det gør jeg jo rent faktisk også - men hvor er det dejligt og nemt, at det så nemt lader sig gøre - og faktisk er jeg nået dertil, hvor det nærmest er utænkeligt for mig at hive en plastikpose frem fra skuffen, med mindre, der er en rigtig god grund til det.

Se et par eksempler på The Organic Companys stofposer her:


I køkken-afdelingen finder du også vores Toockie skureklude strikket i et Fair Trade projekt i Indien, der engagerer kvinder i fattige områder og giver dem mulighed for at bidrage til familiens fremtid. Skurekludene er geniale - de kan bruges til både køkken og bad, pander, gryder, kalkrender, komfur, vask, men også til at skrubbe nye kartofler og gulerødder med. Den lyse skureklud (i økologisk bomuld) kan endda bruges til peeling i badet :-)
Af andre produkter til personlig pleje finder du også økologiske renserondeller fra både Pargaard og Imse Vimse. De er fabelagtige! Ikke flere køb-og-smid-væk vatrondeller i plastikpose, men lækre genbrugelige, økologiske rondeller, du bare putter med din øvrige vask i vaskemaskinen og så er de klar igen. Enkelt og nemt! Og så er de dejlige at bruge! Faktisk også som mini-vaskeklude til babyer.

Et tip fra kosmetologen er også, at når du renser make up af, så lad lige rondellerne hvile mod dine øjne med rensecremen på (eller hvad du nu bruger) nogle sekunder, før du tørrer make up af. Det blødgører lige make up'en så den bliver nemmere at få af og du ikke skal stå og tvære så meget rundt i ansigtet :-)
 
Der er naturligvis masser af andre ting, du kan gøre i din hverdag og alle kan være med til at gøre hverdagen mere bæredygtig for dig, din familie og moder jord. Du er sikkert allerede godt i gang, men hvis ikke, så start det sted, du føler lettest og føler mest for i stedet for at gabe over det hele. Og for mit eget vedkommende har der automatisk så bare fulgt flere og flere ting med.
God fornøjelse :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar