fredag den 6. marts 2020

People Tree: Fair trade, økologisk & bæredygtigt tøj med høj feel good-værdi


People Tree - lækkert fair trade, økologisk & bæredygtigt tøj under mottoet 'Do good - Feel good'


Vi har haft det engelske mærke People Tree et lille år i butikken nu og har aldrig fået præsenteret det her. I skrivende stund er det marts måned og det betyder, at det meste forårs- & sommertøj er kommet hjem. Fra People Tree såvel som fra de fleste andre mærker, vi har i butikken.

Og for at være helt ærlig, så er der noget ganske særligt over at pakke tøjet fra People Tree ud af kasserne. Der er altid noget særligt og spændende ved at åbne nye kasser, men det rører mig faktisk dybt, at People Tree tøj ikke kun er økologisk og bæredygtigt tøj, det er også fair trade! Og det er der ikke meget tøj, der er. Og det rører mig at stå med tøj i hænderne, jeg bare ved er 100% i orden hele vejen rundt og at der er nogle mennesker bag mærket, der gør så stort et arbejde, som de gør for en bedre jord og mere retfærdighed. Fair trade betyder og garanterer nemlig en leveløn for dem, der laver tøjet, så de kan brødføde sig selv og deres familie uden at knokle sig selv ihjel, hvilket desværre ikke er en selvfølgelighed inden for tøjindustrien.

Men inden jeg skriver for meget om det, synes jeg lige, du skal se et par eksempler på forårskollektion 2020 fra People Tree og det, vi har fået på hylderne:


Smukke og dejlige kjoler, nederdele og jumpsuits, du kan gøre dig livet rigtig behageligt i, fordi det er lavet i bløde og lækre kvaliteter. Klassiske pæne styles, synes jeg, der i den grad både kan bruges til hverdag og nemt styles til en afslappet fest. Bruges på job såvel som på ferien, er godt håndværk og bare dejligt! Lidt ekstra dejligt, når man også kender historien bag og ved, at det både er fremstillet med det mildeste aftryk, tøj kan have på kloden og samtidig hjulpet mange mennesker i ordentligt arbejde, der ikke alene kan give dem en løn, de kan brødføde sig af, men også give dem et værdigt liv, hvor de bliver oplært og uddannet i deres håndværk.

Ovennævnte om ordentlige arbejdsforhold og løn handler om de mange fair trade projekter, People Tree er involverede i i Indien. For det er der, de får lavet størstedelen af deres tøj. Og der, der er ekstra meget behov for fair trade inden for tøjbranchen - sikkert også inden for andre. Den røde kjole øverst er lavet i Portugal og er lavet i tencel, der fremstilles i Østrig, men ellers er langt det meste bomuld fra Indien og derfor giver det også mening at få tøjet fremstillet der.

De fair trade organisationer People Tree arbejder sammen med har til formål at bringe dårligt stillede kvinder, familier, handicappede og andre ud af slummen og give dem et værdigt liv via uddannelse og arbejde. Der støttes også op om skoleprojekter og hospitaler, så et bedre liv bliver muligt.

Fair trade hænger for People Tree heldigvis også sammen med økologi og bæredygtighed og alt hvad de laver, kan du derfor roligt investere i, hvis det også betyder noget for dig, at vi ikke ødelægger vores jord helt. Faktisk har People Tree også en vegansk certificering på meget af deres tøj, men de laver nu også tøj & strik i uld, så ikke alt deres tøj er vegansk. People Tree er også Gots-certificerede, som er den højeste standard inden for økologisk tøj.
Jeg kunne skrive i timevis om People Tree, for der er så meget at fortælle om. Spørg gerne, hvis der er noget du vil vide! Jeg vil imidlertid slutte her for denne gang, men vender sikkert tilbage med mere og andet på et andet tidspunkt.

Slutteligt vil jeg lige fortælle ganske kort om et andet samarbejde People Tree har, nemlig med V&A Museum i London. Designerne har nemlig fået adgang til V&A's arkiver og finder der mønstre og prints, som de bruger til noget af deres tøj i hver kollektion. Dette forår har de fundet et print fra en gammel japansk kimono, der har været brugt af kvinder i Samurai-familier. De har givet det lidt andre farver og har bla denne Geisha-inspirerede kjole med i kollektionen:


Er du vild med tøj, men vil gerne sætte forbruget ned og investere i noget ordentligt - kvalitet, holdbarhed, tidsløse designs, du også kan glæde dig over næste år og næste år igen, så kan jeg på det varmeste anbefale dig People Tree. Det er tøj med et stort, stort hjerte, så ikke kun du, men også menneskene bag kan 'Do good - Feel good'!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar