mandag den 2. marts 2020

Skall Studio - æstetik & etik i dansk design


Skall Studio! Et mærke, der er mange, der kender og er glade for. Det er der heller ikke noget at sige til, for æstetik, etik, design og godt håndværk går op i en højere enhed hos de to søstre bag mærket.

 

Og det er jo ikke så ringe endda :-) For hvad er næsten mere vigtigt end at finde noget tøj, man får brugt rigtig meget og kommer til at holde af? Det er i hvert fald noget, jeg selv tænker mere og mere over, når jeg anskaffer mig nyt tøj. For jeg ved, hvor meget overproduktion af tøj der er, hvor meget, der bliver kasseret hvert eneste år og hvor skidt tøjindustrien i det hele taget er for vores klode og os. Derfor overvejer jeg alt, jeg køber, både når det er til mig selv og til min butik.

I dag blev jeg så ekstra inspireret af et nyhedsbrev jeg fik fra Skall Studio. Inspireret til dette blogindlæg. Det startede nemlig med nedenstående billede:
Et flot citat af Gandhi. Og selvom det nok er sagt med tanke på noget andet end miljø, så passer det også ind her og jeg er glad for, at Skall Studio har fundet det frem. Og putter det i deres nyhedsbrev med titlen 'Sustainable Monday'. For vi kan alle hver især gøre en forandring i det små og med vores tøjvalg og være med til at ændre på tingenes tilstand.

For Skall er måske mest af alt et modemærke, men da de kun fremstiller økologisk og bæredygtigt tøj, er de også et bæredygtigt mærke og det er her, min overskrift kommer ind: æstetik & etik. Etikken er nemlig på plads hos Skall Studio både med hensyn til miljø og de tekstiler, de vælger, men også med hensyn til arbejdsforhold for dem, der fremstiller Skalls tøj. Det er vigtigt og godt! Men godt er det naturligvis også, at deres tøj er flot, ja æstetisk smukt, vil jeg ligefrem kalde det! Og enhver, der får det i hånden og i brug, vil straks mærke den høje håndværksmæssige standard og kvalitet, som Skall Studio tøj er og har. Mærke deres æstetiske og etiske valg på kroppen.

Alt deres tøj føles nemlig som ren luksus mod huden. Det bliver vitterligt yndlingstøjET, det er det i hvert fald blevet hos mig og derfor ved jeg, at kvaliteten er i orden ud over at være en drøm mod huden. Det kræver selvfølgelig, at du kan lide stilen hos Skall, for den er helt deres egen:
Ovenfor er det de to Skall-søstre i egne designs. Der er noget kunstnerisk enkelt, romantisk og ja, i hvert fald denne sommers kollektion minder mig en del om Skagensmalerne. Ofte løse og super behagelige designs. Klassiske og tidsløse - det er ikke en døgnflue, men noget, du vil elske at tage på igen og igen.
Bæredygtigt tøj og Skall Studio

Og hvad er det så, der gør Skall Studios tøj bæredygtigt? Det er ud over de tidsløse design deres materialevalg. De vælger nemlig altid kvalitets-tekstiler, der er slidstærke og holder længe og der er selvfølgelig tale om økologisk bomuld og hør, som er det, de bruger mest. Skall finder ind i mellem også deadstock-tekstil, altså noget, der er blevet til overs i andres produktion og egentlig bare skal kasseres, men er det noget, de kan lide og synes passer ind i deres kollektion, så bruger de også det, giver det nyt liv og sparer på ressourcerne ved ikke at fremstille nyt tekstil, men bruger noget allerede eksisterende.

Dansk uld strikket i Danmark!

Lige nu er det forårskollektionen 2020, vi har på hylderne og får lidt mere af, men i Skalls efterårskollektion har de også fast uld og strik i kollektionen. Det lidt anderledes hos Skall er, at de har valgt at bruge dansk uld og de får også deres sweatre, trøjer, veste og tørklæder strikket i Danmark. Det er nu alligevel lidt sjovt og også ganske rart, at den danske uld ikke bare bliver brændt, fordi nogen synes, den er for krads, men at der kommer lækre trøjer mm ud af den i stedet. Måske lidt kraftigere end mange andre kvaliteter, men jeg synes, den er lækker og næsten som at stå med et får i hænderne :-) Glæd dig, til den atter kommer på hylderne. Så er der da noget at glæde sig til ved efterår og vinter :-)

Eksempler på sidst vinters strik i dansk uld fra Skall Studio:

Slutteligt vil jeg blot kaste en bold op til dig, der mangler en sommerkjole eller andet smukt og godt til sommervarmen, måske du skal tage et kig på Skall Studio, det er i hvert fald bæredygtigt tøj i lækre kvaliteter, der gør glad langt ind i sjælen :-)

Bedste mandagshilsner
Ditte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar